facebook
google
youtube
  Укр  | Рус | Eng  

По всiм питанням
+38 (044) 59-38-799
з 09:00 до 18:00

  Головна Новини Про організацію Співпраця Вступ Діяльність Проекти Галерея Контакти  
  Безкоштовна ЮРИДИЧНА КОНСУЛЬТАЦІЯ +38 (068) 098-01-80, +38 (044) 59-38-799                     Безкоштовна ЮРИДИЧНА КОНСУЛЬТАЦІЯ +38 (068) 098-01-80, +38 (044) 59-38-799                     Безкоштовна ЮРИДИЧНА КОНСУЛЬТАЦІЯ +38 (068) 098-01-80, +38 (044) 59-38-799                     Безкоштовна ЮРИДИЧНА КОНСУЛЬТАЦІЯ +38 (068) 098-01-80, +38 (044) 59-38-799                     Безкоштовна ЮРИДИЧНА КОНСУЛЬТАЦІЯ +38 (068) 098-01-80, +38 (044) 59-38-799  
 

EPA UKRAINE
European Police Association

 

БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД 911
Благодійна організація

 

ІТ ПІДТРИМКА
Інформаційно-технічна підтримка

 

ЗВЕРНЕННЯ ГРОМАДЯН
Електронне звернення громадян

Новини  
 

01.12.2016
‎Міжнародний конгрес-центр «Український дім»‎ відбувся Форум «Надія на життя»

Всеукраїнський Форум «Надія на життя» став новою сторінкою в розвитку галузі реабілітації.


Форум об’єднав понад 700 учасників (українських і зарубіжних фахівців, представників міністерств, керівників реабілітаційних центрів, громадських діячів та всіх небайдужих) для обговорення головних питань та визначення стратегії розвитку у галузі реабілітації в Україні.

Тема Форуму: «Медична, фізична, психологічна та соціальна реабілітація в Україні. Виклики ХХI століття»

Захід розпочався з Панельної дискусії, яку відкрила Наталя Ткаченко-Ритвіна - ініціатор Форуму, засновниця благодійного фонду «Місія SOS», помічник директора ДП «Український дім». Вона розповіла про ідею виникнення Форуму та його програму. Результатом спільної роботи учасників заходу є розробка стратегії розвитку сфери реабілітації.


Голова Українського дому, Юрій Стельмащук, наголосив, що нині Український дім є місцем національної ідеї. «Ідея здоров’я нації – це один з фундаментів, на якому може будуватися сильний народ. Консолідуючи зусилля кращих спеціалістів на одному майданчику для обміну практикою та досвідом, можливо спільно розробити стратегію та законодавчу ініціативу у галузі».

Голова «Європейської поліцейської асоціації», Сергій Шульженко, розповів про статистику вчинення злочинів та орієнтовний запит на реабілітації людей в Україні. «В країні зменшується обіг наркотичних речовин. Але вражає інше: вік людей, що починають вживати наркотики знизився до 15 років. Дітям потрібна реабілітація».


Президент мережі реабілітаційних центрів «Ренесанс», Віктор Хіжняк, наголосив на необхідності створення змін в галузі разом з колегами, що прийшли на Форум: «Коли ми об’єднаємось? Всі ми чули про реабілітацію. Але хто бачив реабілітацію? Кожен скаже, що щось потрібно змінити в тому, як надається реабілітація. Для цього нам потрібно всім разом попрацювати».

Ксенія Возніцина, координатор реабілітаційного відділення клініки професійних захворювань Інституту праці АМНУ навела невтішну статистику розвитку посттравматичного синдрому у військових на прикладі солдат у В’єтнамі: «50 тисяч солдат загинуло на війні, і ще 150 тисяч – після. Останні - це люди, яких не було вчасно реабілітовано».


Громадський діяч, координатор ВГО “Спілки Ветеранів, Учасників, Інвалідів АТО та бойових дій”, Оксана Андрієнко, наголосила на професійному підході до справи: «Я не хочу нікого образити з колег, які займаються реабілітацією, але час показує, що потрібна систематизація. У нас з’явилось дуже багато реабілітологів, психологів, які після короткочасних курсів спішать надавати допомогу. Нам потрібна мережа, яку можна контролювати».

Юлія Саранчева, засновниця благодійного фонду “Милосердя”, який займається реабілітацією людей з глибоким порушенням зору, переконана, що допомагати потрібно з правильними намірами: “Все благо народжується із серця. Потрібно відчувати розумом і думати серцем”.


“ЮНЕСКО внесла Україну в число країн, що втрачають свої нації. Давайте воскрешати не просто людей, які потребують реабілітації, а давайте воскрешати націю”, - Валерій Патонич, керівник центру по лікуванню харчової залежності “REVOCANDA”.

Також за своїм профілем реабілітації виступили з доповіддю: Роман Пилипенко - начальник відділу реабілітаційних послуг та зайнятості осіб з інвалідністю Міністерства соціальної політики, Григорій Дунас - директор Львівського державного центру реабілітації інвалідів, Олена Чуйко - завідувач кафедри “Соціальна реабілітація та соціальна педагогіка” Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Вілена Воронова - брендолог, політичний психолог, президент "Інституту територіального брендингу", Інна Силантьєва - директор фонду підтримки молодіжного та олімпійського плавання,Ольга Сусська - член Комітету з етики та гуманітарної експертизи, В’ячеслав Дьомін - директор ТОВ “Лікар - Інвест”, Катерина Бадріна - терапевт-кардіолог вищої категорії медичної клініки “Борис”, Тамара Придатко - психолог та співзасновник центру "Наші діти", Оснач Олексій - директор ТОВ "Золота осінь", Евгеній Бєлоножко - керівник департаменту психологічної реабілітації та підготовки кадрів, Ярослав Багрій - доктор наук, лікар-психіатр, президент Фонду Vitatherapy, Роман Кондратенко - голова міжнародного товариства "Україна-Білорусь" та інші.

 
     
     

 

ПОСИЛАННЯ  
ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ
ВЕРХОВНА РАДА
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ
МВС УКРАЇНИ
ICPO INTERPOL
EUROPOL
EUROPOL
EUROPOL
ДОПОМОГА  
 

Підтримати проект:
МФО 300711
ЄДРПОУ 39453665
р/р (UAH-26007052742251;

EUR-26003052739202;

USD-26006052733722)
ПАТ КБ «ПриватБанк»

 
 

 

 

 

2015 © www.epa-ua.org
Офіційне представництво Європейської поліцейської асоціації в Україні

 

Розробка та створення корпоративних сайтів,
інтернет-магазинів, порталів